Verdwenen dorpen in Nederland op de kaart gezet

verdwenen dorpenCartoMagie heeft een kaart vervaardigd van de verdwenen nederzettingen in Nederland die auteur Bert Stulp in zijn boekenserie Verdwenen dorpen in Nederland heeft beschreven. Op de kaart zijn alle steden, dorpen en gehuchten afgebeeld, inclusief de periode en de reden(en) van verdwijning - overstroming, zandoverstuiving, oorlog, industrie - infrastructuur, ontvolking, concurrentie en verplaatsing.
 
De ondergrond is een mix van de Indicatieve Kaart van Archeologische Waarden (IKAW), de Archeologische Monumentenkaart (AMK) en basistopografie, met een schilderij van de Sint Elisabethsvloed en de dijkbreuk bij Wieldrecht als decor. Contouren van Nederland in 800 en 1500 zorgen voor een bijzonder schaduw-effect.
 
De kaart is een echte aanwinst voor geïnteresseerden in de geschiedenis van Nederland, en in verdwenen dorpen in het bijzonder. De kaart is uiteraard prima te combineren met de boeken uit de serie Verdwenen dorpen in Nederland.
 
Bent u geïnteresseerd? U kunt de kaart als poster (A1) bestellen via www.cartomagie.nl. De kosten zijn EUR 22,50 per exemplaar, exclusief EUR 6,75 verzendkosten
 
Heeft u opmerkingen over de boekenserie Verdwenen dorpen in Nederland of over de kaart? Of heeft u tips of aanvullingen? Is er bijvoorbeeld een verdwenen dorp dat u in de boekenserie of op de kaart mist? Discussieer mee over verdwenen dorpen op LinkedIn!

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland