Podcasts over de monumentale landschapskunstwerken van Flevoland

"Kunstjournalist Luuk Heezen gaat voor het Land Art Luisterweekend 2020 op zoek naar de mooiste verhalen over de monumentale landschapskunstwerken van Flevoland. De uitzendingen werden live uitgezonden vanuit De Verbeelding in Zeewolde op 6 en 7 juni 2020.

Martine van Kampen, curator van Land Art Flevoland, vertelt in de eerste aflevering van de audioreeks hoe deze bijzondere Flevolandse kunstcollectie is ontstaan. Heezen maakte vervolgens over elk kunstwerk een podcast, waarin een kenner of maker vertelt hoe het kunstwerk inmiddels is ingebed in het Flevolandse leven.

Vesna Dragojevic van Good4Good maakt speciale playlists voor elk landschapskunstwerk. In 2019 verzorgde zij tijdens het Land Art Weekend de Buitenmis in De Groene Kathedraal - in 2020 kan je haar muziekkeuzes op alle negen locaties beluisteren. Ze geven de kunstwerken een extra dimensie, zonder ook maar iets aan de uiterlijke vorm te veranderen.

Good4Good verzorgt een ander soort vervoer tijdens het Land Art Luisterweekend: "Muziek neemt ons mee langs de Land Art kunstwerken. Met echo's van de mystiek uit twaalfde-eeuwse composities van Hildegard van Bingen, een cinematografische, elektronische muziektrip van Nicolas Jaar, meditatieve momenten met Steve Reich en Philip Glass en gooit ons in de armen van de zon - de echte ster die geadoreerd wordt door Terry Riley en Kronos Quartet. Have a nice trip."

De podcasts over monumentale landschapskunstwerken van Flevoland zijn te beluisteren op de link beneden.

Bron: https://www.landartflevoland.nl/activiteiten/luisteren/

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland