Pioniersbarak Dronten op korte termijn gesloopt

DRONTEN - De pioniersbarak aan de Noord in Dronten wordt zo snel mogelijk 'beheerst gesloopt'. De gemeente wil hiermee voorkomen dat het historische bouwwerk volledig wordt vernield of zelfs in vlammen opgaat. "Tijdens de sloop houden we rekening met de delen die nog hergebruikt kunnen worden.

Eventuele raadsverlangens kunnen straks dus nog uitgevoerd worden", zegt wethouder Hans Engelvaart. Volgens hem is het noodzakelijk om op korte termijn te handelen. "Vrijwel direct nadat Shekina uit de barak is gegaan, werden de ruiten al ingegooid. Als we nu niet snel slopen, blijft er niets over van de barak."

Het liefst had Engelvaart de sloop voor de jaarwisseling ingezet. Dat gaat niet lukken. "Het zal binnen een paar weken gebeuren, afhankelijk van hoe snel we de sloopvergunning krijgen." Ook moeten de nutsvoorzieningen nog worden afgesloten, voordat het gebouw tegen de vlakte kan. Tot die tijd zijn de ruiten dichtgetimmerd en heeft de gemeente een hek om de barak geplaatst. In januari bespreekt de raad wat er met (delen van de) barak moet gebeuren.

Bron: De Stentor, 22 december 2011

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland