Pioniersbarak Dronten: dorp moet betalen

De pioniersbarak van Dronten (SAMF 2011)DRONTEN - Als de pioniersbarak in Dronten behouden moet blijven dan zal het dorp de kosten zelf moeten dragen. Dat is vrij vertaald de insteek van de politiek.
 
Een deel van de inmiddels dichtgetimmerde barak kan bewaard blijven, zo leert onderzoek. De vraag is wat er met dit laatste stukje van het werkkamp moet gebeuren. En waar het komt te staan. Bij de gemeente hebben zich de afgelopen tijd enkele particulieren, organisaties en bedrijven gemeld met plannen voor de barak. Verzoek van het CDA: nodig hen eens uit om van gedachten te wisselen. Vraag ze om met een voorstel te komen. Wellicht rolt er een mooi plan uit.

De insteek van het CDA is dat de kosten voor de gemeente beperkt blijven tot de opslag van het stuk barak: 5000 euro. De wederopbouw en exploitatie moeten voor rekening van de samenleving komen. CDA'er Piet Bleeker opperde donderdag in de commissie dat er fondsen kunnen worden aangeschreven en subsidies aangevraagd. Alle partijen sloten zich bij het CDA aan.

Een van de geïnteresseerde partijen, een ondernemer, is bereid om mee te betalen, zei wethouder Hans Engelvaart. "Maar hij wil daar iets voor terug en dat vinden wij niet zo zuiver."

Bron: De Stentor, 14 januari 2012.

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland