Nationale Archeologiedagen: Almere

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober doet Almere mee aan de Nationale Archeologiedagen. Tijdens deze dagen is het mogelijk om alles te weten te komen over de eeuwenoude geschiedenis van Almere. In en rond het Archeologiehuis in Almere Buiten worden feestelijke activiteiten georganiseerd, voor jong en oud.

Ervaar de Almeerse geschiedenis

Archeologische opgraving in Overgooi Almere (foto Gemeente Almere)De geschiedenis van Almere gaat duizenden jaren terug en dit kunt u tijdens de Nationale Archeologiedagen in het Archeologiehuis zelf ervaren. Vuursteenbewerking, armbandjes maken, zoeken naar goud met een metaaldetector of luisteren naar spannende verhalen over de Almeerse Kogge en de Klepperridder, het kan allemaal. Archeologen van de gemeente Almere laten bijzondere Almeerse vondsten zien, van de Steentijd tot heden. Het Hele programma is te vinden op www.almere.nl/archeologie.

Van potscherf tot mammoettand

Bezoekers kunnen ook een eigen vondst meenemen. Heeft u iets gevonden in de Almeerse bodem en vraagt u zich af wat het eigenlijk is? De archeologen van de gemeente Almere geven graag hun oordeel.

VINDplaats Zenit

Ook op VINDplaats Zenit, op loopafstand van Het Archeologiehuis, vinden op zaterdag 15 oktober tal van activiteiten plaats. Kijk voor meer info op www.vindplaatszenit.nl.

Het Archeologiehuis

Het Archeologiehuis is sinds april geopend en is een initiatief van de gemeente Almere, Bureau Archeologie en Monumenten. In het Archeologiehuis is het hele jaar door een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Almere.

 

Bron: De Erfgoedstem

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland