Gemeente komt met voorstel Regenboogbuurt

De gemeente Almere heeft een oplossing bedacht voor de strijd over de kleuren in de Regenboogbuurt. In het voorstel aan de gemeenteraad staat dat de welstandsnota aangepast moet worden en de buurt een 'bijzonder gebied' moet worden. Zo kan de gemeente eisen stellen aan de kleuren van de woningen.

Kleurendatabase
De Rooie Donders in de Regenboogbuurt van AlmereOm huizenbezitters over te halen hun woning in de oorspronkelijke kleur te verven wil de gemeente een kleurendatabase laten maken waarin precies staat welke kleuren alle huizen oorspronkelijk hadden en weer zouden moeten krijgen.

De bewoners krijgen dan vijf jaar de tijd om hun huis tijdens een onderhoudsbeurt in de juiste tint te schilderen. Daarna kan een welstandscommissie strengere eisen gaan stellen aan huizen met een afwijkende kleur.

Kosten: 50.000 euro
Het voorstel wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad. De kosten voor de database en het aanpassen van de welstandsnota bedragen 50.000 euro. De verschillende buurtcomités waren niet bereikbaar voor commentaar op het voorstel.

 

Bron: Omroep Flevoland

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland