Excursie Flevolandse Archeologie en Wederopbouwmonumenten

Vrijdag 6 juli a.s. organiseren Nieuw Land en Heemschut Flevoland een busexcursie Flevolandse Archeologie en Wederopbouwmonumenten in Dronten waarin aandacht wordt gegeven aan hoogtepunten uit het Flevolandse erfgoed.

Programma:

10.00 uur Ontvangst in Restaurant De Cantine, replica van een van de oudste gebouwen van Lelystad op het terrein van Nieuw Land Erfgoedcentrum, Oostvaardersdijk 113, 8242 PA Lelystad (u kunt parkeren op het voorplein van Nieuw Land; De Cantine is met openbaar vervoer te bereiken met bus 7 Bataviastad, elk half uur, vanaf Station Lelystad Centrum).
10.30 uur Toespraken Rob Nijhof, voorzitter Heemschut Flevoland, en Arjan Agema, directeur Nieuw Land.
11.15 uur Bustoer langs Monumenten uit de Wederopbouwperiode in Oostelijk Flevoland met gids.
12.45 uur Lunch in café-restaurant Lands End te Ketelhaven.
14.00 uur Bezoek aan Rivierduingebied met toelichting van archeoloog Dick Velthuizen en bezoek aan opgraving Scheepsarcheologie met toelichting van prof.dr. André van Holk, hoogleraar maritieme geschiedenis.
16.45 uur Afsluiting met aperitief in Restaurant De Cantine.
17.30 uur Touringcar zet mensen weer af bij station Lelystad Centrum.

 

 

Deelname aan deze excursie staat open voor genodigden, leden van Heemschut, Vrienden en vrijwilligers van Nieuw Land en hun introducés. De kosten bedragen € 30,- per deelnemer (koffie/thee, lunch, aperitief inclusief).

Aanmelding kan tot 5 juli bij Heemschut Flevoland, p/a Postbus 73, 8200 AB Lelystad, tel. 0320-225930 of per e-mail w.vandermost@nieuwlanderfgoed.nl met opgave van uw naam, aantal deelnemers, contactadres en telefoonnummer.

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en kunt u het bedrag overmaken op rek.nr. 658817965 t.n.v. Nieuw Land Erfgoed Lelystad o.v.v. Excursie Heemschut. Uw deelname is definitief na ontvangst van het verschuldigde bedrag. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van binnenkomst.

Tijdens de excursie zal onder meer gewandeld worden in een buitengebied (grasland). Wilt u hier bij de keuze van uw schoeisel rekening mee houden. Misschien is het een idee extra laarzen of ander schoeisel in een plastic zak mee te nemen en - in geval van slecht weer - van schoeisel te wisselen.

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland