Burgemeester trekt handen af van Schokland

Burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder draagt het dossier Werelderfgoed Schokland over aan een wethouder. Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis.

Werelderfgoed Schokland is te politiek gevoelig geworden om er als burgemeester voor verantwoordelijk te zijn, zegt Van der Werff.  Verschillende politieke partijen vinden dat de burgemeester niet goed is omgegaan met het plan om in de buurt van Schokland nieuwe natuur en toeristische voorzieningen aan te leggen. 
De gemeenteraadsleden kregen vorige week een brief van de provincie. Daarin schreef het provinciebestuur dat de financiële gevolgen van het project anders zijn dan de burgemeester aan de gemeenteraad had voorgespiegeld. Politici van ONS Noordoostpolder en de SP voelden zich ' misleid en belazerd' door de burgemeester. 

De burgemeester zei in een reactie maandagavond dat hij die kwalificaties betreurt, en dat hij had gehoopt dat de raadsleden die ze gebruikten, erop terug zouden komen. Dat is niet gebeurd. Van der Werff bood de gemeenteraad van zijn kant wel excuses aan voor het raadsvoorstel dat hij eerder toezond, omdat daarin vervelende missers stonden. Van een slecht raadsvoorstel wilde de burgemeester echter niet spreken. 

Welke wethouder het dossier Schokland van de burgemeester overneemt is nog niet bekend.

 

Bron: Omroep Flevoland

Steunpunt Archeologie en jonge Monumenten Flevoland